Äntligen börjar mötessäsongen

by

Efter en lång fullpackad vår är det skönt att komma tillbaka till en tom (eller hyfsat tom) kalender. Det är som en vårdag i luften, folk är glada och trots att man redan hunnit skicka ut ett antal mötesinbjudningar och accepterar de glatt.

Så fylls kalendrarna på och allt blir som det var. Knappt är den första arbetsdagen över förrän ombokningarna har börjat. Möten som i början av dagen verkade få ta all tid i världen måste flyttas eller förkortas för att ge plats åt andra möten med högre prioritet.

Det är likadant varje år, trots att många av oss lovat oss själva att i fortsättningen ha:

  1. Färre eller kortare möten (ofta båda)
  2. Bättre förberedda möten
  3. Bättre uppföljning av möten
  4. Tydligare dokumentation av möten
  5. Bara relevanta deltagare på alla möten
  6. Tydlig agenda på varje möte
  7. Inga försenade möten

Varför lyckas så få med dessa ambitioner? Kanske kan en liten omskrivning av Helmuth von Moltkes kända citat ge oss lite vägledning?

”Ingen egen plan att förbättra möteskulturen överlever första kontakten med kollegorna”

För att skapa en bättre möteskultur behöver man jobba tillsammans. Ta fram en bra vision, sätta gemensamma mål, välja en väg framåt samt följa upp och utvärdera löpande. Detta behöver inte vara ett stort projekt, men det är ett förändringsprojekt – ingenting som kommer av sig självt! Alla de delar som finns i traditionella förändringsprojekt behöver finnas här med.

Är ni intresserade av att diskutera mer? Hör i så fall gärna av er så sätter vi upp ett första informationsmöte över Skype!

Ja, det där sista var ett skämt, något sådant skulle vi aldrig föreslå. Men kom gärna förbi när vi presenterar Produktivitetshandboken så får du veta lite mer om hur vi tänker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *